Apokalypsen närmar sig

Jag står ledigt i baren på Linnéterassen och håller handen hårt runt en "dagens" drink. På mig har jag samma beiga chinos jag numera alltid bär och en av de tre blåa skjortorna jag äger. Ärmarna är uppkavlade. I glaset flyter is, lime, vitt vin och sprite.

Med ena örat lyssnar jag till en konversation i mitt sällskap. Jag skrattar till ibland, säger jaha och nähe. Jag upprepar mina egna standardfraser. Under tiden funderar jag på vad som skulle hända om jag gick fram och slog glaset i ansiktet på idioten på andra sidan baren. Mina funderingar avbryts av en snabb fråga riktade mot mig. Jag svarar fel och det blir uppenbart att jag inte lyssnar.

Från sidan ser jag Påsen dyka upp. Han har ena ögat igenmurat. Han går fram till mig och ställer sig på en meters avstånd. Han hälsar inte utan bara glor lite slött med sitt friska öga. Jag flinar till och han vänder sig mot baren och beställer fyra stycken gin&tonic och lämnar en femhundring till bartendern. Jag har aldrig sett Påsen med så mycket pengar. Innan växeln hunnit komma tillbaka har han svept den första. Sedan skjuter han över en av de återstående till mig och säger till mig att dricka snabbt. Genom glaset ser jag hur han i rask takt sveper även nästa drink. Den sista tar han upp i handen, väger glaset en stund. Så tar han sats och kastar hela glaset med full kraft mitt över baren.
- Det är dags att sticka nu.

RSS 2.0